Minu lugu ja mõned mõtted, mis sind ehk kõnetavad.

Esimene postitus, esimeses blogis. Annan algul edasi oma lühikese eluloo, et rohkem mõistaksite, kes ma selline olen ja kust ma tulen. Hiljem loodan sind inspireerida mõne mõttega ja rääkida oma kogemusest Amway-s.


Olen tavaline Lõuna-Eestist pärist noor. Ema palgatööline, isa ettevõtja. Sündisin ja kasvasin kaheksanda eluaastani Otepää lähedal- vahva aeg. Usun, et sellest ajast on jäänud mulle palju häid mälestusi, täis jooksmist, mängimist ja puude riita panemist. 

Mina kolme aastasena

Sealt edasi viis aga elu mind Tallinna lähedale Sauele, kus läksin juba teise klassi ja käisin seal kuni üheksandani. Õppisin palju huvitavat. Kuna olin poiss kusagilt kaugelt maalt ja elasin esimest korda linnas oli palju kohanemist. Sel ajavahemikul alustasin ka läbi interneti erinevate väikeste ettevõtlustega. (Esmalt tahtsin ikka offlines äri teha. Kuna meil aias kasvasid õunad oli mul ideaalne idee neid linnapeale müüma minna. Ema aga ei lubanud, sest teised inimesed jagasid õunu tasuta. Niisiis jäi see tegemata). 

Tahtsin teha midagi teistsugust ja proovisin igast asju:

  • Küll proovisin leida inimesi, kes treeniksid teiste arvutimängude kontosi raha eest. (Viisin inimesed, kes olid nõus maksma selle eest, et nende kontosi treenitakse/arendatakse kokku nende inimestega, kes tahtsid arvutis mängida ja hea meelega tegid seda veel tasu eest- ise võttes sealt väikese protsendi vahelt 😉 ) 
  • Küll lõime sõpradega platvormi “Vahendaja”, mille eesmärk ja idee oli täpselt sama mis Goworkabit’il, aga seda tol ajal siis veel ei eksisteerinud.
  • Tegin erinevaid mänguservereid (CS 1.6), kus teenisin pisikesi tulusi läbi inimeste, kes ostsid SMS teenustega endale õiguseid mängus.
  • Põhiliselt ükskõik kust võis läbi arvuti raha teenida, I was there!

Sealt edasi otsustasin minna keskkooli Tallinna Polütehnikumi automaatika erialale, kus hakkasid juhtuma asjad, mis viisid mind sellele eluteele kus olen täna. Jõudsin ka vahepeal poliitikaga kokku puutuda ja teha valimiskampaaniat, aga sellest kirjutan teine kord ehk rohkem. 

Esmakohtumine ärivõimalusega

Igal-juhul on aasta 2015, jaanuari kuu. Põhikoolist tuli minuga koos õppima ka üks paraleelklassivend, kellega koos Sauelt hommikuti rongiga kooli sõitsime. Kuna tema peres olid ka ettevõtjad ja selleks ajaks olin lõpetanud kõik erinevad ettevõtmised internetis, hakkasin temalt uurima, et millega ta perekond tegeleb. Teadsin, et tal on peres ettevõtjad aga rohkem ei midagi. Sain erinevaid huvitavaid vastuseid alates e-kaubandusest lõpetades inimeste juhtimisega.  Olin uudishimulik ja isegi ei mõelnud võimalusele, et ma midagi ise tegema hakkaks ning uurisin aina edasi.

Kuu aega küsimisi kooli sõites viis selleni, et ta ütles mulle, et kui nii väga tahan teada millega ta pere täpselt tegeleb võin ta emaga kokku saada, sest tema ei oska mu küsimustele enam ise vastata. See, mis sealt edasi läks ja hakkas juhtuma on kindlasti üks asjadest mis on mu elu väga palju mõjutanud ja viinud mind just sellisele teele, millele olen täna jõudnud!  Miks? Sest sel hetkel sain oma ellu inimesed, kes on mind pidevalt läbi nõustamise, kogemuste ja ideede aidanud, et erinevaid asju ellu viia. Ma leidsin endale mentorid, äripartnerid ja ka ärivõimaluse.

Minu mentorid ja inspiratsioon Amway-s ja elus laiemalt

Edasine

Et oma looga ühele poole saada siis mõned aastad peale seda aitasin launchida ühte Eesti Startup ettevõttet CheckSpot (loe rohkem siit), mille Project manager ma olin. (Mega kasulik app on, lae alla ja saad soodsamalt linnas söömas käia!) Kuna selleks ajaks olin ka oma ettevõttes juhtinud natukene noori ning saanud erinevaid kogemusi, siis tänu ühele oma partneritest Amway-s pääsesin esinema Saku Suurhalli lavale Network TwentyOne äriseminarile. Sealt edasi sain kutse esinema minna ühte gümnaasiumisse, et jagada oma lugu kuidas ma nii noorelt juba oma ettevõtet oman ja aitan ühte startupi launchida. Kuna mu esinemine sealsetele palju meeldis hakkas pall veerema ja ilma ühegi reklaami või plaanita hakkasid erinevad eesti koolid kutsuma mind esinema. Rääkisin eesmärgi seadmisest ja sellest kuidas olla see, kes muudab mängu. 

Kagu-Eesti riigigümnaasiumite suvepäeval

Mida teen hetkel?

Nüüd oleme jõudnud eelmisesse aastasse, kus otsustasin ära täita oma võla riigi ees ja käisin ära Eesti Kaitseväes, Õhutõrje pataljonis, kust tulin väga positiivse kogemusega mais tagasi. Viimased kuud olen aga aktiveerinud ja toonud juurde omaenda ettevõttele äripartnereid, kliente ja harjunud uue koroona ajastuga. Lisaks sellele olen uurinud natukene ka oma juuri ja ajalugu kust ma pärit olen- sellest ka mõni teine kord täpsemalt! 
Kuna läbi oma teekonna olen kohtunud paljude inimestega ja vähemalt paljude inimeste sõnul olen neid inspireerinud või pannud neid mõtlema teisiti, siis mõtlesin, et oleks vahva teha oma blogi ja rääkida kuidas mina näen ja mõtlen asjade üle.

Samal ajal tegutsen valdkonnas, mis on inimestele nii palju küsimusi tekitav, et saan ka avada kardinad otsemüügi valdkonna igapäevasesse ellu. Kuidas olen loonud enda ettevõtte koostöös Amway ja Network TwentyOne’ga?. Hakkan siin blogis jagama nii häid kui ka halbu asju, küll elust, küll Amway ärist. Vahvaid ja positiivseid kogemusi, kui ka raskeid hetki. Blogi eesmärk on inspireerida ja julgustada sind oma eesmärke saavutama! Ja kui oled midagi otsimas, siis ehk oskan aidata sul midagi leida! 

Aga lubasin ka pealkirjas mõnda mõtet, mis ehk sind kõnetab või paneb sind mõtlema elu peale:

Igas pisikenegi pilt/mälestus, mis meil elus tekib mõjutab ja haakub meiega tulevikus. Alustasin sellega, et kasvasin üles maal- see teeb minust inimese, kes hindab ja väärtustab looduslikkust ja kvaliteeti. Ma rääkisin, et mu isa on ettevõtja- see pani mind tegutsema ja mõtlema pidevalt kuidas võtta midagi ette, midagi teha. Samal ajal teadsin ja mäletasin alati, et ettevõtluse pahupool isa nähes oli see, et ma ei mäleta hetke millal tal oleks palju vaba aega olnud.. Kui nägin klassivenda kelle peres olid ettevõtjad, kes hindasid loodust ja kvaliteeti ning kellel oli väga palju aega siis ma leidsin midagi mida otsisin. Kui sul on tekkinud elus, alates lapsepõlvest, mingeid mälestusi ja hetki, mis sind kõnetavad ja mõjutavad siis kui leiad asju, mis nende väärtustega ning mõtetega ühtib tunned end kui kodus ja avastad endas sisemise tähe, mis hakkab särama. 

Loe minu järgmist postitust siit!

Sildid: , , ,

Leave a Reply